Fotokurs i sommar

Lär dig din systemkamera. Gå kurs på Ljusterö i sommar. Fotograf Jenny Thörnberg lär dig funktionerna i kameran eller om du hellre vill gå kurs och lära dig bli en bättre porträttfotograf så lär hon dig det också.

Dessa fotokurser är i grupp och kommer att utgå från Björklidens Gårdsmuseum i Åsättra. www.technotel.se/museet (min man, Magnus äger och driver detta museum) Ta med kläder efter väder och bra paraply i fall det regnar. Ordentlig ryggsäck för din utrustning kan även vara bra. Har du fler objektiv ta med dig dessa och även stativ och andra tillbehör du kanske köpt. Blixt är inte nödvändigt eftersom vi kommer att arbeta med det befintliga ljuset i dessa kurser. Vi kommer att ha teorin inne i museet om det regnar annars är vi ute.

Grundkurs i systemkameran
Krav: Inga förkunskaper men du måste ha en systemkamera.

Kursinnehåll:
Vi går igenom kamerans funktioner, samt grundläggande kunskaper inom, skärpedjup, bländare, slutare, vitbalans, objektiv, focuspunkter samt andra knappar och kontroller i kameran. Vi går igenom komposition samt tips och trix som är bra att ha. Jag kommer prata om skillnader mellan, porträtt och landskap foto och hur man med enkla medel skapar spännande bilder. Kommer gå igenom bildhanteringens hela flöde från det man bestämmer sig att man vill fota tills man sitter med en färdig bild i handen.

Jag har en kursplan men det kommer finns utrymme att forma kursen lite efter deltagarna, jag tycker om att arbeta praktiskt så efter varje teoridel får ni testa det jag pratat om. Teknik i all ära men det är känslan som gör en bra fotograf, och lyckan att ”måla med ljus”.

Tid:
Kurs 1: måndag den 1 juli 11-14, tisdagen 2 Juli 13-16 och onsdagen 3 juli kl 10-13.
Sammanlagt ca 9 timmar.

Kurs 2: Förmiddagar kl 11-14 den 7 och 8 juli och eftermiddag kl 14-17 den 9 juli
Sammanlagt ca 9 timmar.

Pris: 2200 kr inkl kursmaterial samt kaffe och fikabröd som ni bjuds på under teoridelarna.
(minst 5 deltagare max 10 st)

   
Bli en bättre porträttfotograf
Krav: Grundläggande kunskaper om systemkamera, samt egen systemkamera.

Kursinnehåll:
Vi kommer att fokusera både på att bli en bättre tekniskt fotograf som att bli en bättre visuell fotograf. Vi kommer att gå igenom några grundläggande kunskaper som man måste känna till om bländare och slutarrtider och hur de arbetar med varandra. Men sen arbetar kanske mest praktiskt.

Det är gruppen som kommer att avgöra lite vart fokus hamnar.

Vi kommer att arbeta mycket i par och ta kort på varandra, för det kan vara bra att veta hur det är att stå framför kameran, så man vet hur den man utsätter känner sig. Vid den ena kursdagen kommer vi att ha tillgång till en modell som vi gemensamt fotograferar, jag kommer att visa på hur vi kan använda både skugga och ljus, motljus och fönsterljus, samt korta skärpedjup för att skapa olika känslor och få olika dynamik i våra porrätt, samt hur man bemöter folk och planerar inför en fotografering.

Kommer att prata om hjälpmedel, såsom bakgrunder och reflexskärmar men arbetar personligen allrahelst med det befintliga ljuset.

När?

En förmiddag och en kväll (för att utnyttja kvällsljuset)

Tisdagen den 2 juli kl 10-13 och Onsdagen den 3 juli kl 19-21,30 sammanlagt ca 5,5 timmar

Pris: 1600 kr för både tillfällena. (min 5 pers max 10 pers)

Anmälan är först till kvarn men om jag inte fått in tillräckligt med anmälda senast 3 dagar innan kursstart ställs kursen in.

Hur ansöker jag?
Maila jenny@uplandsgarden.se så får du information om hur du betalar samt mer information.

Ring Jenny på 073 970 34 98 eller maila om du har frågor.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.