Muren är på plats!

Idag startar skapande av det unika konstverket på Ljusterö torg. Konstverket kommer vara i form av en 35 meter lång och 2 merer hög mur och prydas med graffitikonst. Från och med idag och till och med söndag målar fyra internationella graffitikonstnärer muren, som blir permanent i anslutning till Östrasalt Ljusterö konstmuseum. Allt kommer även att livestreamas. Medverkande konstnärer är Jeks, Wave, Can2 och Desk7.
Under evenemanget, som kallas Northern Light Graffiti, finns möjligheten att se konstnärerna arbeta samt själv testa att måla graffiti på en övningsvägg. Man kommer även att kunna lära sig mer om graffiti genom föreläsningar och utställningar på Konstmuseet.
- Med Northern Light Graffiti vill vi väcka intresset för graffiti som konstform och förstärka Ljusterö som en konst- och kulturö. Vi vill också inspirera ungdomar i skärgården till deltagande i konstnärlig verksamhet, säger Carl H Andreasson, ordförande i Ljusterö konstförening.
Projektet är initierat av Ljusterö konstförening i samarbete med Östrasalt Ljusterö konstmuseum, Förvaltnings AB Ljusterö Torg och Österåkers kommun.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.