Nu har Roslagsvatten stängt miljöstationen vid färjan

tisdag, 13 februari, 2018

Från och med den 31 januari går det inte att slänga miljöfarlig avfall på Ljusterö. I och med att felsorterat avfall har ökat de senaste året känner sig nu Roslagsvatten sig tvugna att stänga sina miljöstationer. Detta på grund av att riskerna för bland annat olyckor har ökat i och med felsorteringen både för Roslagsvattens personal och för oss och i förlängning även miljön. Avfallet skall nu fraktas till Brännbackens ÅVC.

Miljöfarligt avfall är sådant som är giftigt, frätande, ekotoxiskt, smittförande eller brandfarligt. Det är saker som skulle ha slängts i vår miljöstation, men nu måste till Brännbacken. Exempel på miljöfarligt avfall är färg, lack, lim, spillolja, smörjolja, motorolja, linolja, cigarett- och braständare. Kanyler och medicin ska lämnas på apotek. Små batterier lämnas vid holkar vid miljöstationer och återvinningsstationer. Utrustning med fasta inbyggda batterier lämnas till försäljningsstället eller via insamling av elavfall.

Återvinningsstationer är där du lämnar förpackningar i plast, metall eller papp, returglas och returpapper. Här brukar man även kunna lämna små batterier.

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.