Ny bok - Birgittaboken

Jag har en historia som får håret på ditt huvud att resa sig, göra dig upprörd och tvivlande vända sida. Och titt som tätt kommer du att höja på ögonbrynen. Berättelsen beskriver ”hanteringen” av det storslagna arvet efter den infödda Ljusteröbon Birgitta Anderson. Hon skänker hela sin kvarlåtenskap till ett värde av 40 miljoner kronor till sin fattiga hembygdsförening. Hon gör det i tron att den ska komma öborna i sin älskade hembygd till glädje och nytta.

Men arvet försätter hela bygden i ovänskap. Med maktkamp mellan öborna och fritidsboende Stockholmare. Värsta tänkbara ryktesspridning, beskyllningar för ”oegentligheter”, odemokratiskt handlande och gravt maktmissbruk är också en del av ”sanningen”.

Istället för ett utbyggt hembygdsmuseum får öborna se miljoner försvinna i en ström av arvoden till köpta experter. Och arvet förvaltas inte längre av hembygdsföreningen utan av en oåtkomlig stiftelse i Stockholm. Hur kunde skötseln av den storslagna gåvan gå så snett?

Köp boken och läs!

Finns att köpa på Tempo och Turistbyrån eller via rolf@estelle.se (beställer man på e-post tillkommer en portokostnad på 49:-)

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.