Svante i världscupen

lördag, 12 januari, 2019

I helgen klarade OS-åkaren Hasse Kohalas son Svante kvalet till världscupen i Tyskland där han slutade på 28:e plats. Svente är bara 20 år, så han har framtiden för sig.

Senast Sverige hade en deltagare i världscupen i rodel var tretton år sedan. Men, nu har det hänt igen. Trots att det var meningen att Svante mest skulle delta för att se och lära lyckades han kvala in till tävlingen som kördes i söndags i tyska Königssee. Där slutade han på 28:e plats, 1,27 sekunder efter vinnaren, österrikaren Renhard Egger. Tävlingen avgjordes under kraftigt snöfall och Svantes hastighet på kälken var 127,5 km /tim.

I helgen fortsätter världscupen i Riga, Lettland, där Svante få en ny chans att kvala in och tävla. Efter det så återstår ytterligare 3 tävlingar i världscupen och Svante kommer att vara på plats vid två av dessa. Dessutom ska han köra VM. Pappa (Hasse Kohala) tävlade i OS för Sverige i rodeltävlingarna i Albertville 1992 och Lillehammer 1994. Även Svantes syster Tove kör rodel, som junior. 

Källa: Mitt i

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.